Alles over de zakelijke autoverzekering ontdek je hier

Wanneer je een auto wenst te verzekeren zal je kunnen vaststellen dat je dit op meerdere verschillende manieren kan doen. Om te beginnen is het bijvoorbeeld een mogelijkheid om ervoor te kiezen om een gewone, particuliere verzekering voor een auto af te sluiten. Dit gezegd hebbende is het zo dat deze mogelijkheid niet wordt aangeboden aan bedrijven die bijvoorbeeld een bedrijfsauto wensen te verzekeren. Zij moeten er dan ook verplicht voor kiezen om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Sta jij ook op het punt om een dergelijke verzekering af te sluiten? Dan zal je alvast met zekerheid stil willen blijven staan bij de aandachtspunten die je hieronder aantreft.

Wat is zo’n zakelijke autoverzekering eigenlijk?

Wanneer we alle verschillende voertuigen op de markt zouden moeten indelen in twee verschillende categorieën zou er daarbij vastgesteld kunnen worden dat er een onderscheid moet worden gemaakt tussen enerzijds de particuliere verzekeringen en anderzijds de zakelijke verzekeringen. Voor de zakelijke autoverzekering geldt zoals de naam al aangeeft dat ze een verzekering is welke zich specifiek richt op de zakelijke gebruiker. Met andere woorden, bedrijven die ervoor willen kiezen om hun voertuigen te laten verzekeren kiezen voor dit type van verzekering. Dat is belangrijk, want als men ervoor zou kiezen om een particuliere verzekering af te sluiten zou dat er mogelijks voor kunnen zorgen dat bepaalde schadegevallen niet zouden worden gedekt. Het is vanzelfsprekend dat dit een risico is welke je als onderneming helemaal niet kan en zal willen lopen. 

Hoe kan je een dergelijke verzekering afsluiten? 

De zakelijke autoverzekering is een verzekering die vergelijkbaar met de particuliere verzekering op drie verschillende manieren kan worden afgesloten. Wat dit betreft is er dan ook geen sprake van een bepaald verschil. Dit betekent concreet dat je er in eerste instantie voor kan kiezen om gewoon louter en alleen de WA-verzekering af te sluiten die bij wet verplicht is. Voor deze verzekering geldt dat ze de schade dekt die met jouw zakelijk voertuig wordt aangericht aan een andere partij. Dit is een eenvoudige en daardoor ook lekker voordelige verzekering. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat er best wat bedrijven zijn die de voorkeur geven aan deze zakelijke autoverzekering. 

Ondanks bovenstaande spreekt het uiteraard voor zich dat deze zeer eenvoudige zakelijke autoverzekering lang niet voor iedereen de meest voor de hand liggende optie is, integendeel. Voor menig aantal bedrijven geldt dan ook in de praktijk dat ze ervoor kiezen om een nieuwe, vrij dure auto aan te schaffen. Als dat eveneens geldt voor jouw bedrijf zal je tot de vaststelling komen dat je daarvoor absoluut geen genoegen zal willen nemen met de gewone WA-verzekering, integendeel. 

De allrisk, de beste keuze voor nieuwe, dure voertuigen 

De meest complete zakelijke autoverzekering die af te sluiten is op de zakelijke markt is natuurlijk de zogenaamde allrisk. Voor dit type van verzekering geldt dat ze zoals haar naam al aangeeft (bijna) alle risico’s dekt. Het gaat hierbij zelfs om de schade die door de eigenaar of bestuurder zelf aan de auto wordt aangericht. Dit natuurlijk met als belangrijke uitzondering de situatie waarin ervoor wordt gekozen om moedwillig schade aan te richten aan het voertuig. In bepaalde gevallen is deze zakelijke autoverzekering zelfs verplicht af te sluiten. Dit bijvoorbeeld wanneer je ervoor hebt gekozen om een leasing af te sluiten voor het kopen van een bepaalde gloednieuwe bedrijfswagen.

Hoe verzeker je jezelf van een voordelige, zakelijke autoverzekering?

Bij het afsluiten van een bepaalde, zakelijke autoverzekering is het niet meer dan logisch dat er rekening dient te worden gehouden met een aantal verschillende aandachtspunten. Om te beginnen is het natuurlijk zo dat de dekkingen waar je op kan rekenen overeen dienen te komen met de eisen waarover je beschikt. Dit is evenwel niet alles. Daarnaast is het namelijk zo dat je er eveneens graag voor zal willen kiezen om een voordelige verzekering voor je zakelijk voertuig af te sluiten. Dat lijkt in de praktijk mogelijks op het eerste gezicht niet zo eenvoudig te zijn. Gelukkig zijn er verschillende interessante tips die we je kunnen geven die je daar wel bij kunnen helpen.

Ook zakelijke autoverzekeringen kun je uitstekend vergelijken 

Van particuliere autoverzekeringen is bekend dat ze in de praktijk op heel wat verschillende manieren te vergelijken zijn. Dat geldt echter zeker niet alleen maar voor de verzekeringen voor particuliere voertuigen. Ook wanneer je van plan bent om een verzekering voor een zakelijke auto af te sluiten zal je tot de vaststelling komen dat je er goed aan doet om deze te vergelijken. Het concurrentiële aspect waar je hierbij op kan rekenen is namelijk vrij aanzienlijk te noemen. Dit maakt het uitvoeren van een vergelijking altijd de moeite meer dan waard om te overwegen. 

Het eigen risico is belangrijker dan je mogelijks vermoedt 

Er kan in de praktijk vaak worden geconcludeerd dat het zogenaamde eigen risico over het hoofd wordt gezien. Dat is onder meer het gevolg van het feit dat deze eigenlijk gewoon standaard wordt bepaald door de verzekeraar in kwestie. Voor dit standaard eigen risico geldt dat ze eigenlijk de kerk in het midden houdt. Op zich is dat prima, alleen zal de verstandige, zakelijke chauffeur heel wat op de periodieke verzekeringspremie kunnen besparen door deze toch enigszins te verhogen. Het is dan ook zeker zo dat je dit in de praktijk zou kunnen overwegen. 

Denk goed na over welke dekkingen je nodig hebt

Tot slot is het altijd een goed idee om nog een de dekkingen die deel uitmaken van je zakelijke autoverzekering grondig te controleren. We begrijpen natuurlijk absoluut dat je er graag voor zal willen kiezen om je bedrijfsvoertuigen zo optimaal mogelijk te laten verzekeren. Dit gezegd hebbende is dat lang niet altijd noodzakelijk, integendeel. Hierbij kan je bijvoorbeeld vooral kijken naar het aantal kilometers dat wordt afgelegd per jaar. Wat echter bovendien ook te denken van het feit dat de bestuurder mogelijks altijd alleen in het voertuig zit waardoor een extra dekking voor passagiers niet is vereist? Hoe dan ook kan het bij het afsluiten van een zakelijke autoverzekering zeker altijd de moeite waard zijn om ervoor te kiezen om goed de dekkingen te evalueren. Klik hier en begin gelijk met vergelijken!

Wanneer je een auto wenst te verzekeren zal je kunnen vaststellen dat je dit op meerdere verschillende manieren kan doen. Om te beginnen is het bijvoorbeeld een mogelijkheid om ervoor te kiezen om een gewone, particuliere verzekering voor een auto af te sluiten. Dit gezegd hebbende is het zo dat deze mogelijkheid niet wordt aangeboden…

Wanneer je een auto wenst te verzekeren zal je kunnen vaststellen dat je dit op meerdere verschillende manieren kan doen. Om te beginnen is het bijvoorbeeld een mogelijkheid om ervoor te kiezen om een gewone, particuliere verzekering voor een auto af te sluiten. Dit gezegd hebbende is het zo dat deze mogelijkheid niet wordt aangeboden…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *