Een stedentrip Bilbao, de moeite waard of niet?

Een stedentrip Bilbao staat nog helemaal niet zo lang op het verlanglijstje van veel mensen, integendeel. Dat is vooral het gevolg van de terreur van de ETA die vele jaren de stad in haar greep hield. Tijdens de jaren ’90 kon er echter worden vastgesteld dat de stad een stevige heropleving kende. De komst van het zogenaamde Guggenheim Museum heeft daar ongetwijfeld een niet onbelangrijke bijdrage aan geleverd. Hoe dan ook, ben jij ook van plan om een stedentrip te ondernemen naar Spanje? Dan kan het zeker een interessante keuze zijn om ervoor te kiezen om een stedentrip naar het verrassende Bilbao te ondernemen. Waarom? Dat ontdek je hier op deze pagina.

Het Guggenheim Museum, één van de belangrijkste bezienswaardigheden

Tijdens de jaren ’90 werd het Guggenheim Museum geopend als een nieuwe vestiging van de Solomon R. Guggenheim Foundation. Ze vervoegde op die manier de lijst bestaande uit op dat ogenblik het museum in New York evenals de Peggy Guggenheim Collection in Venetië. Voor de stad Bilbao was de komst van het museum een uitermate belangrijke mijlpaal. Heel wat experten zijn het er dan ook over eens dat een stedentrip Bilbao tegenwoordig wellicht nog steeds geen ding was geweest zonder de komst van dit museum. Dit zorgt er dan ook in de praktijk uiteraard voor dat een bezoek brengen aan dit museum absoluut niet op je to-do-lijstje mag ontbreken. 

Bezoek het oude stadsgedeelte van Bilbao 

Tijdens een stedentrip Bilbao is het in de praktijk ook zeker een aanrader om even een wandeling te maken doorheen het oude stadsgedeelte. Voor dit deel van de stad geldt dat ze luistert naar de naam ‘Las Siete Calles’. Wanneer we dit gaan vertalen betekent dit eigenlijk zoveel als de zeven straten. Vergelijkbaar met de oude centra in menig aantal andere Spaanse steden is het ook hier zo dat je heerlijk rond kan struinen door smalle steegjes en tussen prachtige, gekleurde woningen. Een niet onbelangrijk nadeel hieraan is dat het oude centrum helemaal niet zo groot is. Je hebt dan ook helemaal niet veel tijd om ze in haar totaliteit te ontdekken. Toch is het zeker de moeite waard om hier tijdens je stedentrip Bilbao een mooie foto te laten maken.

Wat kan je nog ontdekken tijdens je stedentrip Bilbao?

Het spreekt voor zich dat bovenstaande twee toppers lang niet de enige bezienswaardigheden zijn die je kan ontdekken tijdens een stedentrip Bilbao, integendeel. Daarnaast is het bijvoorbeeld zo dat het eveneens een aanrader kan zijn om het centrale plein van Casco Viejo te ontdekken. Dit is meteen het oudste en eigenlijk tevens ook het mooiste plein van heel Bilbao. Voor het plein geldt dan ook dat ze omzoomd wordt door statige gebouwen die zich onder meer kenmerken door de aanwezigheid van zuilengalerijen. Hier bevinden zich niet alleen gezellige restaurantjes, maar ook leuke barretjes. Eigenlijk is dit de beste locatie om tijdens jouw stedentrip Bilbao te genieten van een lokaal wijntje of van een typische pintxos. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat je, je tijdens een stedentrip Bilbao met absolute zekerheid geen moment zal hoeven te vervelen, integendeel. Het Baskenland biedt namelijk ontzettend veel mogelijkheden. 

Een stedentrip Bilbao staat nog helemaal niet zo lang op het verlanglijstje van veel mensen, integendeel. Dat is vooral het gevolg van de terreur van de ETA die vele jaren de stad in haar greep hield. Tijdens de jaren ’90 kon er echter worden vastgesteld dat de stad een stevige heropleving kende. De komst van…

Een stedentrip Bilbao staat nog helemaal niet zo lang op het verlanglijstje van veel mensen, integendeel. Dat is vooral het gevolg van de terreur van de ETA die vele jaren de stad in haar greep hield. Tijdens de jaren ’90 kon er echter worden vastgesteld dat de stad een stevige heropleving kende. De komst van…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *