Goed gekleed en verzorgd op werk verschijnen: hier moet je aan denken!

Ben jij iemand die in het dagelijks leven moeiteloos een kapot of versleten kledingstuk uit de kast pakt? Die zich natuurlijk wel altijd verzorgd, maar het ook geen enkel probleem vindt om een keer in een wat minder stijlvolle look de deur uit te gaan? Dan vind je het misschien ook lastig om je aan te kleden voor kantoor. Want hoe kies je een passende outfit? En welke dagelijkse verzorgingstips mag je echt niet vergeten om altijd goed gekleed en verzorgd op het werk te verschijnen? In dit artikel vertellen we je precies waar je aan moet denken.

Verzorgde baard

Heb jij eigenlijk altijd wel een baardje? Dan heb je geluk. Een baard is namelijk een typisch symbool van mannelijkheid. Het geeft je een natuurlijke en betrouwbare uitstraling. Maar hier moeten we wel een grote kanttekening bij plaatsen. De baard moet namelijk wel goed verzorgd worden. En dat blijkt in de praktijk nog wel eens mis te gaan. Op sites als baardtips vind je gelukkig de nodige tips en tricks om je baard op de juiste manier te verzorgen.

Heel belangrijk. Een baard kan namelijk heel veel doen voor je uitstraling. Maar het kan ook juist het tegenovergestelde effect hebben. Een onverzorgde, wilde baard geeft al snel een minder betrouwbare uitstraling. Daarom belangrijk om de juiste attributen in huis te halen en – als je de baard wil laten staan – te ontdekken hoe je deze op de juiste manier kunt trimmen. Zodat deze geheel past bij jouw gezichtsvorm en persoonlijke wensen. Met het beste scheerapparaat moet deze klus zo geklaard zijn.

Volg de dresscode

Meestal is er wel een ongeschreven dresscode aanwezig op kantoor. Dit is ook geheel afhankelijk van het werk wat je doet. Ben je werkzaam als accountant of advocaat? Dan zal je grotendeels in een pak rondlopen. Dit is een ongeschreven regel. Een keer in je spijkerbroek op kantoor komen? Dat is een absolute no-go. Er zijn echter ook genoeg andere beroepen waar ze minder streng zijn als het gaat om kleding.

Dit zien we bijvoorbeeld vaak terug bij creatieve beroepen. Hier wordt het juist gewaardeerd als je iets van je eigen creativiteit laat zien. Outside the box denken. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je wel een pak draagt, maar hieronder grappige sokken draagt. Kleine dingen die de outfit net wat specialer maken.

Wil je het jezelf makkelijker maken tijdens het bedenken van een goede outfit? Let dan op de rest. Wat is de dresscode bij jou op kantoor? Probeer deze zo goed mogelijk te volgen. Weet je het echt niet? Dan geldt bij mannen dat een pak eigenlijk altijd goed is.

Neem de tijd

Haastige spoed is zelden goed. We zijn allemaal wel bekend met dit spreekwoord. Het klopt natuurlijk ook. Je bereikt bijna nooit echt het gewenste resultaat als je een project afraffelt. Dat geldt ook voor de ochtendroutine. Als jij je in tien minuten probeert op te frissen en aan te kleden, zul je eigenlijk altijd wel steekjes laten vallen. Neem daarom echt de tijd. Dat geeft niet alleen rust, maar maakt het ook eenvoudiger om een goede indruk te maken op kantoor. 

Ben jij iemand die in het dagelijks leven moeiteloos een kapot of versleten kledingstuk uit de kast pakt? Die zich natuurlijk wel altijd verzorgd, maar het ook geen enkel probleem vindt om een keer in een wat minder stijlvolle look de deur uit te gaan? Dan vind je het misschien ook lastig om je aan…

Ben jij iemand die in het dagelijks leven moeiteloos een kapot of versleten kledingstuk uit de kast pakt? Die zich natuurlijk wel altijd verzorgd, maar het ook geen enkel probleem vindt om een keer in een wat minder stijlvolle look de deur uit te gaan? Dan vind je het misschien ook lastig om je aan…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *