Handige tips en trucs voor rondreis Thailand

Thailand staat bekend om zowel de prachtige bergachtige gebieden als de grote vlakke velden. Het land in Azië staat ook bekend om de vrije mensen die er wonen en natuurlijk om het contrast dat nergens ter wereld zo groot is. En de brede rivieren, zoals de Chao Phraya zijn eveneens wereldberoemd. En wat te denken van de bruisende stad Bangkok? Een locatie die je tijdens je rondreis Thailand zeker niet mag overslaan. Saai is Thailand allerminst en in onze blog geven we een aantal handige tips en trucs als je het land wilt bezoeken.

Bezoek Bangkok tijdens rondreis Thailand

Bangkok is niet alleen een bruisende stad, maar het is ook een stad met meerdere gezichten. Het is een feit dat het hier nooit saai is! Op welk moment je ook de stad bezoekt. Armoede en rijkdom gaan hand in hand, want op het ene moment loop je door de mooiste en rijkste straten terwijl je nog geen paar stappen verder wordt geconfronteerd met de zware omstandigheden waar sommige inwoners in leven. Het is dan ook cruciaal om een goede route uit te stippelen als je hier op verkenning gaat. Want je wilt natuurlijk niet geconfronteerd worden met zaken waar je liever geen weet van hebt.

De bounty-eilanden 

Voor de kust van Thailand vind je de bounty-eilanden en hier vind je een compleet andere wereld in vergelijking met het drukke stadsleven in Bangkok. Hier vind je veel dorpjes, lang uitgerekte stranden en helderblauw water. Je kunt hier uitstekend duiken en snorkelen. De onderwaterwerelden zijn adembenemend mooi. Zelfs beginnende snorkelaars kunnen hier prima terecht, want de lokale ondernemers helpen toeristen die graag willen leren snorkelen en duiken. Na alle inspanningen kun je even bijkomen op het strand of bij één van de gezellige cafés. De bounty-eilanden mag je dus zeker niet overslaan wanneer je een rondreis Thailand maakt.

Ontdek de wonderschone natuur tijdens een rondreis Thailand 

De natuur in Thailand is prachtig en je kunt in het land heerlijk fietsen en wandelen. Vooral in het noorden van het Aziatische land vind je mooie heuvelachtige landschappen, de mooiste bergen en de wilde dieren die hier leven. In het midden van het land is het allemaal vlakker. Desalniettemin net zo mooi. Hier kun je prima en zonder al teveel inspanningen een lange wandeling of een heerlijke fietstocht maken. Maar houdt er wel rekening mee dat de mooiste bezienswaardigheden van Thailand aardig verspreid liggen. Dus je kunt beter een auto of een camper huren als je heel veel van het land wilt zien. 

Bezoek de nachtmarkt in Chiang Mai tijdens rondreis Thailand

Chiang Mai is qua formaat niet te vergelijken met Bangkok, maar is desondanks de tweede stad van Thailand en ook de hoofdstad van het noorden. De stad ligt tussen de bergen en wordt omringd door een prachtig natuurgebied. Het is een ideaal vertrekpunt als je de ongerepte natuur van Thailand wilt verkennen tijdens je rondreis Thailand. De nachtmarkt Chiang Mai mag je ook zeker niet missen. Je vindt hier een hoop gezelligheid en veel lokale inwoners die alles op alles zetten om de toeristen het naar hun zin te maken. 

Klik hier voor meer informatie!

Thailand staat bekend om zowel de prachtige bergachtige gebieden als de grote vlakke velden. Het land in Azië staat ook bekend om de vrije mensen die er wonen en natuurlijk om het contrast dat nergens ter wereld zo groot is. En de brede rivieren, zoals de Chao Phraya zijn eveneens wereldberoemd. En wat te denken…

Thailand staat bekend om zowel de prachtige bergachtige gebieden als de grote vlakke velden. Het land in Azië staat ook bekend om de vrije mensen die er wonen en natuurlijk om het contrast dat nergens ter wereld zo groot is. En de brede rivieren, zoals de Chao Phraya zijn eveneens wereldberoemd. En wat te denken…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *