Hoe regel je een zakelijke auto voor een eenmanszaak?

Voor een eenmanszaak is de aanschaf van een zakelijke auto een enorme investering. Vooral als je bedrijf nog niet zo lang bestaat is het een aderlating waar je niet op zit te wachten. Gelukkig zijn daar oplossingen voor, zoals het zakelijk leasen van een auto. ZZP’ers willen er soms toe overgaan om persoonlijk op basis van private lease een auto te leasen, die vervolgens zakelijk wordt gebruikt. Dat is niet zo slim, want dan loop je allerlei zakelijke belastingvoordelen mis. Over wat wel goede oplossingen zijn kun je alles lezen op lpfs.nl.

Welk soort leasecontract?

Als eenmanszaak moet je eerst een keus maken voor het soort leasecontract dat je wilt afsluiten. Daarbij is er keus uit financial lease en operational lease. Voor de meeste eenmanszaken valt operational lease af. Je bent dan gedwongen om een nieuwe auto te kiezen, terwijl de auto op naam van het leasebedrijf blijft staan. Bij financial lease wordt jouw zakelijke auto voorgefinancierd door het leasebedrijf, maar de auto staat bij jouw op de balans. Dat betekent dat je alle kosten die te maken hebben met de auto mag afschrijven. De keerzijde van financial lease is, dat je zelf de wegenbelasting, de verzekering en het onderhoud moet regelen.

Nieuwe auto of occasion?

Het is bij financial lease niet alleen mogelijk om een nieuwe zakelijke auto te krijgen, maar ook een occasion. Dat is uiteraard een stuk goedkoper. De kwaliteit van auto’s is tegenwoordig zo goed, dat je met een goede occasion nog jarenlang zonder problemen kunt rondrijden. Als criterium voor een goede occasion wordt vaak aangehouden dat de auto niet ouder is dan 8 jaar en dat er niet meer dan 200.000 kilometer mee is gereden. Bij financial lease is het ook mogelijk om bij aanvang van de overeenkomst af te spreken dat de auto uiteindelijk je eigendom wordt.

Voordelen van een occasion leasen

Het leasen van een occasion is sowieso financieel interessant, want de kosten van zo’n auto zijn lager dan van een nieuwe. Een occasion is in de meeste gevallen meteen leverbaar, vaak zelfs al binnen enkele dagen. Bij nieuwe auto’s kan er wel een wachttijd van een aantal maanden zijn. Dat is vervelend als je de auto dringend nodig hebt. Tenslotte is een occasion lease bijzonder flexibel. De looptijd minimaal een jaar. Als je na dat jaar een grotere auto nodig hebt kan dat.

Is deze onderstaande wel mogelijk? Zag dat gutzumteilen.de tussen de ruilsites stond en deze redirecte daarheen

Voor een eenmanszaak is de aanschaf van een zakelijke auto een enorme investering. Vooral als je bedrijf nog niet zo lang bestaat is het een aderlating waar je niet op zit te wachten. Gelukkig zijn daar oplossingen voor, zoals het zakelijk leasen van een auto. ZZP’ers willen er soms toe overgaan om persoonlijk op basis…

Voor een eenmanszaak is de aanschaf van een zakelijke auto een enorme investering. Vooral als je bedrijf nog niet zo lang bestaat is het een aderlating waar je niet op zit te wachten. Gelukkig zijn daar oplossingen voor, zoals het zakelijk leasen van een auto. ZZP’ers willen er soms toe overgaan om persoonlijk op basis…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *