Horeca vriezer kopen? Lees onze handige tips en trucs

In de horeca is een vriezer haast onmisbaar. Zeker in restaurants die etenswaren grootschalig inkopen en voor een langere tijd moeten bewaren. Maar een horeca vriezer kan ook handig zijn voor het tijdelijk bevriezen van maaltijden en producten die je langer wilt bewaren. Professionele vriezers heb je in verschillende soorten en maten en in onze blog geven we handige tips en trucs voor als je een horeca vriezer kopen gaat.

Horeca vriezer met enkele of dubbele deur

Een horeca vriezer kun je in verschillende uitvoeringen kopen en het eerste waar je naar kijkt is de inhoud. Doorgaans heeft een vriezer een inhoud van 600 liter, maar er zijn ook grotere en kleinere varianten verkrijgbaar. Een vriezer met een enkele deur is doorgaans een slank model die verdeeld is in een aantal verdiepingen. Terwijl je bij een vriezer met een dubbele deur meer capaciteit hebt en ook het voordeel hebt dat je slechts een deel van de vriezer hoeft te openen wanneer je een product nodig hebt. Zo blijft in het gesloten deel de temperatuur op peil en verbruikt het apparaat ook minder stroom.

Waarom een horeca vriezer met een glazen deur bestellen?

Een horeca vriezer is eventueel ook met een glazen deur te bestellen. Vriezers met zowel een enkele of dubbele deur zijn met glazen deuren verkrijgbaar en het heeft een functie. Je kunt dan namelijk vrij eenvoudig zien wat er in de vriezer ligt en waar het ligt. Wanneer je dus iets nodig hebt hoef je niet onnodig lang de deur te openen om het product wat je zoekt te vinden. Dat kun je doen terwijl de deur gesloten blijft. Dat is zowel een energie- als kostenbesparende oplossing. En extra handig als je bijvoorbeeld met verschillende teams in de keuken werkt die niet op het netvlies hebben staan welke producten er in de vriezer liggen.

Verschillende modellen

Wanneer je op zoek gaat naar een horeca vriezer krijg je ook te maken met een keuze uit verschillende modellen. Denk bijvoorbeeld aan een slank tafelmodel met beperkte ruimte. Ideaal voor kleinere horecagelegenheden en keukens. Maar je kunt ook kiezen voor grotere en bredere modellen als je meer capaciteit nodig hebt. Of ga voor een vrieskist die niet hoog, maar wel extra breed is. Je kunt ook kiezen voor een koelcel als je echt heel veel etenswaren hebt op te slaan. Grotere horecagelegenheden kiezen wat vaker voor deze mooie oplossing.

Belangrijke tip voor plaatsing horeca vriezer

We hebben nog een belangrijke tip met betrekking tot de horeca vriezer, want de plaatsing van de machine is ontzettend belangrijk. Het belangrijkste is om een vriezer nooit naast of in de buurt van een warmtebron te plaatsen. Dan moet de machine namelijk harder werken, is de slijtage hoger en verbruikt de machine ook meer stroom. Met als resultaat dat de vriezer meer onderhoud nodig heeft, sneller vervangen moet worden en ook meer stroom verbruikt. En dat resulteert weer in hogere bedrijfskosten die je natuurlijk het liefst wilt vermijden.

In de horeca is een vriezer haast onmisbaar. Zeker in restaurants die etenswaren grootschalig inkopen en voor een langere tijd moeten bewaren. Maar een horeca vriezer kan ook handig zijn voor het tijdelijk bevriezen van maaltijden en producten die je langer wilt bewaren. Professionele vriezers heb je in verschillende soorten en maten en in onze…

In de horeca is een vriezer haast onmisbaar. Zeker in restaurants die etenswaren grootschalig inkopen en voor een langere tijd moeten bewaren. Maar een horeca vriezer kan ook handig zijn voor het tijdelijk bevriezen van maaltijden en producten die je langer wilt bewaren. Professionele vriezers heb je in verschillende soorten en maten en in onze…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *