Laat uw datadragers vernietigen door professionals!

Wat doet u met de gegevens op uw oude computer? Dat is de vraag die opkomt als u een nieuw exemplaar aanschaft. Op de oude computer staan vaak veel bestanden die niet voor anderen bestemd zijn. Laat daarom uw datadragers vernietigen. Schakel een professional in om dat vakkundig te doen.

Kapot is niet altijd kapot
Misschien doet uw oude laptop het niet meer. Dan is de automatische gedachte dat niemand meer iets met het apparaat kan doen. Fout! Het gebeurt regelmatig dat een computerdeskundige het ding weer aan de praat krijgt. Als dat niet zo is, kan de harde schijf meestal eenvoudig worden overgeplaatst in een andere pc. Daardoor kan de ander bij al uw bestanden en gegevens. Het is daarom noodzaak om een harde schijf onbruikbaar te maken. 

Onbelangrijke bestanden zijn niet altijd onbelangrijk

Gevaren zitten in een klein hoekje. Het is heel makkelijk om te denken dat niemand interesse heeft in uw persoonlijke foto’s en Word-bestanden. In veel gevallen laten mensen die persoonlijke dingen gewoon op de oude computer staan als ze die naar de vuilstort brengen. Maar iedereen heeft wel eens gehoord van gevallen dat oude foto’s worden misbruikt. Er zijn criminelen of pestkoppen die de foto’s bewerken en ze dan verspreiden op internet. Daarmee kunnen ze anderen chanteren.
Nog erger wordt het als kwaadwillende personen uw wachtwoorden opsporen. Tegenwoordig kunnen computers uw wachtwoorden automatisch opslaan. Dan staan ze dus ergens op uw laptop. Loop het gevaar niet dat iemand daar achter kan komen! U moet de datadragers vernietigen voordat ze in verkeerde handen komen.

Gegevens wissen is niet voldoende

Veel mensen denken dat het simpel is om een computer leeg te maken. Alles in de prullenbak zetten, die vervolgens leeg maken en dan is alles verwijderd. Helaas. Zo werkt het niet. Goede computertechnici kunnen veel gegevens toch weer te voorschijn halen. Overal op een computer blijven sporen achter van uw oude bestanden. Rechercheurs doen dit vaak bij computers van criminelen om verborgen gegevens op te sporen.
Als u wilt voorkomen dat iemand ooit nog gebruik (lees: misbruik) kan maken van uw gegevens, moet u uw harde schijven laten vernietigen. Dat geldt ook voor andere datadragers, zoals externe harde schijven, usb-sticks of gegevenskaartjes van oude camera’s.

Harde schijven laten vernietigen door professionals

Er wordt wel eens aangeraden om oude harde schijven te bewerken met een hamer. Als ze het niet meer doen, kan niemand ooit nog bij de bestanden, is de gedachte. Dat klopt, maar dan moet u wel zeker weten dat de harde schijf echt kapot is. Als deze alleen maar een beetje beschadigd is, kan een goede programmeur de schijf nog altijd inzien. Hackers en programmeurs kunnen meer dan veel mensen beseffen.

Datadragers vernietigen is daarom een klus die u beter aan professionals kunt overlaten. Zij weten wat er moet gebeuren om pottenkijkers definitief tegen te houden. Zo blijven al uw persoonlijke gegevens echt geheim.

Wat doet u met de gegevens op uw oude computer? Dat is de vraag die opkomt als u een nieuw exemplaar aanschaft. Op de oude computer staan vaak veel bestanden die niet voor anderen bestemd zijn. Laat daarom uw datadragers vernietigen. Schakel een professional in om dat vakkundig te doen. Kapot is niet altijd kapotMisschien…

Wat doet u met de gegevens op uw oude computer? Dat is de vraag die opkomt als u een nieuw exemplaar aanschaft. Op de oude computer staan vaak veel bestanden die niet voor anderen bestemd zijn. Laat daarom uw datadragers vernietigen. Schakel een professional in om dat vakkundig te doen. Kapot is niet altijd kapotMisschien…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *