Waarom afbreekbare koffiecups beter zijn dan herbruikbare cups

Ben jij een liefhebber van koffie? Gebruik je hiervoor een Nespresso-automaat? Dan zal je wellicht jezelf weleens afvragen of deze cups nou wel zo goed voor het milieu zijn. Het duurt vele jaren voordat het aluminium dat in deze cups wordt gebruikt, is afgebroken door het milieu. Hervulbare Nespresso cups zijn dan een optie om wat meer aan het milieu te denken. Maar eigenlijk is er een nog beter alternatief. Het Nederlandse bedrijf De Koffiejongens maakt namelijk biologisch afbreekbare koffiecups. Koffiecups die je na gebruik gewoon in de GFT-bak gooit, of zelfs op de composthoop! Het mooie aan deze koffiecups is het feit dat ze niet alleen goed zijn voor het milieu, maar dat er ook nog eens hele lekkere koffie in zit! Koffie die in een aantal populaire smaken te krijgen is. Denk hierbij aan ristretto, lungo, decaf en espresso. Zullen we het nog mooier maken? Je kan bij De Koffiejongens eenvoudig een abonnement nemen, waarmee je elke maand jouw favoriete smaken geleverd krijgt.

Niet alleen goed voor jou, maar ook voor de koffieboeren

De Koffiejongens willen met hun koffie graag het verschil maken. Dit doen ze niet alleen door de cups afbreekbaar te maken, maar ook door te zorgen voor goede voorwaarden voor de koffieboeren die hun koffiebonen verbouwen. Zodoende is de koffie van De Koffiejongens gecertificeerd. Dit geeft de garantie dat de koffieboeren en hun familie onder goede omstandigheden kunnen werken en dat hun leefomstandigheden beter zijn. Een bijkomend voordeel is dat de aangesloten koffieboeren hun koffie telen met respect voor de natuur. Ze worden getraind door de Rainforest Alliance om landbouwmethodes te gebruiken die niet alleen efficiënt zijn, maar ook nog eens beter voor het milieu. Ze maken minder gebruik van kunstmest en werken volgens een methode waardoor bestrijdingsmiddelen niet meer nodig zijn. Goed voor het milieu, maar de kwaliteit van de koffie gaat er ook door omhoog. Betere kwaliteit koffie zorgt voor hogere opbrengsten voor de boeren, die hierdoor een nog beter leven kunnen leiden.

Koffiecups die afbreekbaar zijn

Maar laten we het nog even hebben over die koffiecups van De Koffiejongens. Zoals hiervoor gezegd zijn deze biologisch afbreekbaar. Dat maakt deze cups een stuk handiger dan koffiecups die herbruikbaar zijn. Je gooit de cups na gebruik namelijk gewoon in de GFT-bak of op je composthoop. Dit is mogelijk, aangezien de cups helemaal van planten zijn gemaakt. De natuurlijke materialen waar we het hier over hebben zijn PHA en cellulose. PHA is een nieuwe versie van biopolymeer, die gemaakt is uit plantaardige oliën. Cellulose is dan nog een stof die voortkomt uit de celwanden van planten.

Onbezorgd genieten van de lekkerste koffieHet is natuurlijk mooi dat De Koffiejongens zo hun best doen voor het milieu, maar dat heeft allemaal weinig nut als de koffie zelf niet lekker is. Gelukkig hoef je jezelf daar geen zorgen om te maken. De koffie van deze koffiemaker is namelijk erg lekker en verkrijgbaar in een aantal zalige smaken. Voor koffie met een kick neem je de ristretto of espresso. Heb je liever koffie waarmee je rustig op gang komt, dan kies je voor de lungo. Je hebt daarbij de optie om een abonnement te nemen, waarbij je elke maand een nieuwe lading Nespresso koffiecups in je brievenbus krijgt. Deze worden dan, indien mogelijk, lopend of met de fiets bij je thuis afgeleverd! Meer weten over de smaken van De Koffiejongens en de abonnementen die ze voor je klaar hebben staan? Kijk dan even op hun website om hier meer over te weten te komen.

Ben jij een liefhebber van koffie? Gebruik je hiervoor een Nespresso-automaat? Dan zal je wellicht jezelf weleens afvragen of deze cups nou wel zo goed voor het milieu zijn. Het duurt vele jaren voordat het aluminium dat in deze cups wordt gebruikt, is afgebroken door het milieu. Hervulbare Nespresso cups zijn dan een optie om…

Ben jij een liefhebber van koffie? Gebruik je hiervoor een Nespresso-automaat? Dan zal je wellicht jezelf weleens afvragen of deze cups nou wel zo goed voor het milieu zijn. Het duurt vele jaren voordat het aluminium dat in deze cups wordt gebruikt, is afgebroken door het milieu. Hervulbare Nespresso cups zijn dan een optie om…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *