Zeg vaarwel tegen ongedierte: hoe bescherm je je kantoor tegen insecten?

De lente is al lang weer begonnen. Langzaam maar zeker kunnen we zelfs naar de zomer uitkijken. Maar dat heerlijke warme weer heeft één groot nadeel: insecten. Binnen kunnen vooral mieren, muggen, vliegen en rioolvliegjes voor veel irritatie zorgen. Op kantoor kan dit soort ongedierte zelfs de concentratie van je werknemers verstoren. Daar wil je natuurlijk wat aan doen. Maar wat? Alles over rioolvliegjes, mieren en andere insecten lees je in dit artikel.

Hoe kom je van muggen en vliegen af?

Als het lekker weer is, ben je geneigd om deuren en ramen open te zetten. Zeker als er een beetje wind staat, kan dit op kantoor voor verkoeling zorgen en dat is belangrijk voor het welzijn van je werknemers. Maar je loopt er wel een risico door: insecten kunnen zonder moeite naar binnen vliegen en naar buiten gaan lijkt voor hen altijd een stuk moeilijker. Iedereen heeft wel een herinnering aan een vliegend insect dat vlak naast een open raam steeds opnieuw tegen het glas aan vliegt.

Dus hoe kom je van muggen en vliegen af? Als allereerste is het belangrijk om te zorgen dat er niet nog meer naar binnen komen. Hiervoor kun je horren voor ramen en deuren plaatsen. Zulke horren belemmeren de luchtstroom niet, maar houden ongedierte wel buiten. Nadat je dit hebt gedaan, is het goed om een tijd lang plakkende vliegstrips op te hangen. Zo kom je af van de insecten die al binnen zijn.

Hoe kom je van mieren en rioolvliegjes af?

Veel mensen denken dat als er mieren en rioolvliegjes binnen zijn, dit betekent dat je je pand niet goed schoon houdt. Dit hoeft niet per se waar te zijn. Een kantoor op de begane grond kan – zeker in een ouder pand – hoe dan ook last krijgen van mieren. Toch is het goed om te zorgen dat etensresten en kruimels na de pauze altijd direct worden opgeruimd. Verder kun je kieren en naden het beste dichten, zodat mieren hun vaste routes niet meer naar binnen kunnen volgen. ‘Maar die rioolvliegjes dan?’ hoor ik je nu denken. ‘Komen die ook op etensresten af?’ Het antwoord is: soms wel. Spoel je regelmatig etensresten of vet door de gootsteen, dan kun je last krijgen van rioolvliegjes. Deze beestjes leggen namelijk hun eitjes in ophopingen in de leidingen. Zorg daarom in ieder geval dat je etensresten altijd op de juiste manier weggooit. Een afvoerfilter in de gootsteen kan ook enorm helpen.

Wat als rioolvliegjes niet weggaan?

Spoel je geen etensresten door, maar heb je toch last van rioolvliegjes? Dan kun je last hebben van een ander rioleringsprobleem zoals een lekkage. Neem om dit op te lossen contact op met een professionele ontstopper. Als die het probleem heeft verholpen, dan gaan de rioolvliegjes als het goed is vanzelf weg.

Rioolvliegjes op het toilet

Zitten de rioolvliegjes niet bij de keuken maar op het toilet, dan kan het natuurlijk ook zijn dat daar ergens een lekkage of verstopping in de riolering zit. Ook voor het oplossen van dit probleem kun je het beste een ontstopper in de arm nemen, maar wil je het eerst zelf proberen, dan lees je op de website van Michel Doorn de beste tips voor het ontstoppen van je toilet.

Wil je je rioleringsproblemen door een professional laten verhelpen, dan kun je trouwens het beste bij Michel Doorn aan de bel trekken. Deze specialist wordt zelfs door diverse gemeenten (o.a. Hoorn Enkhuizen, Medemblik) ingezet om het vuilwaterstelsel (riool waar het toilet, de douche en de keuken op zitten aangesloten) schoon te maken. Neem dus voor al je afvoergerelateerde problemen contact op met Michel Doorn!

De lente is al lang weer begonnen. Langzaam maar zeker kunnen we zelfs naar de zomer uitkijken. Maar dat heerlijke warme weer heeft één groot nadeel: insecten. Binnen kunnen vooral mieren, muggen, vliegen en rioolvliegjes voor veel irritatie zorgen. Op kantoor kan dit soort ongedierte zelfs de concentratie van je werknemers verstoren. Daar wil je…

De lente is al lang weer begonnen. Langzaam maar zeker kunnen we zelfs naar de zomer uitkijken. Maar dat heerlijke warme weer heeft één groot nadeel: insecten. Binnen kunnen vooral mieren, muggen, vliegen en rioolvliegjes voor veel irritatie zorgen. Op kantoor kan dit soort ongedierte zelfs de concentratie van je werknemers verstoren. Daar wil je…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *